3.02.2014

Ti i ja

Sedim tako i razmisljam o reci "shema". Sta je to "shema"? Ni sama ne znam, ali znam da ja ne bih volela da budem nicija shema. Pogotovo ne njegova. Ali sta da radis kada ti dodje covek i kaze ti:"Pazi da se ne zaljubis." Pa sto je to tako strasno?
Ja kada se zaljubim pisem lepe ljubavne pesme, mislim na tebe malo cesce,nekada te eventualno nazovem "ljubavi" ili nekom drugom recju iz pesme "Kazi mi,kazi" i nastavim dalje sa ustaljenim zivotom. Nisu sve posesivne kucke.
Mnogo me muci ta tvoja recenica...ja sad kao moram da pazim da se ne zaljubim,i cim ja sad tu kao nesto pazim citav odnos gubi car...cim to vise nije spontanost, emocija i intuicija onda to vise nije ni odnos. Mislila sam da ce mi ta "shema" nekako leci..ali nece,bas ne ide....ne umem da budem nicija shema. Kada sam osetila pravu ljubav, shvatila sam sta je i da je pravu ljubav tesko naci,a sad se ti plasis da se ne zaljubim...pa nije to najstrasnija stvar...to ce proci...ljubav ne prolazi tako lako..ako ikada uopste i prodje.
Volela bih da se vrati onaj osecaj od kada sam te ugledala prvi put u tami veceri, da mi grane zaplesu nad glavom,da tvoja Dona spokojno lezi na travi pored mene,a da pritom ne dobijem alergiju na njenu dlaku,da zvezde sjaje u daljini, da slusam Rhiannon jer je to moja pesma koja me podseca na tebe,i da drzim tu smotanu cigaru u ruci...i onda ti...sve tvoje...tvoj pogled,sjajne ali tamne oci...usne,uglovi blagog osmeha...obla,ali naglasena vilica... mladez i meka koza...sve to je tako....tako....tako povrsinsko...kada bi samo znao koliko nam se duse slazu....da te samo zbog toga toliko dobro osecam...privlaci me tvoja spoljasnjost,ali tvoja dusa me privlaci kao sto me privlaci divlji vetar,slobodne ptice i razbacani oblaci....privlacis me i zelim da te dohvatim,dosegnem,ali tako da oboje letimo slobodni,da nam povezanost ipak ne zaveze krila...zelim samo da osetis one niti emocija koje sijaju iz mog srca i teze da uhvate niti tvoga srca...ni sama ne znam da li je to moguce,ali ako je sudjeno,ako smo povezani dusama mora da cemo jednoga dana biti povezani i srcima... nemoj da mi govoris da se ne zaljubim, nemoj da brines o prolaznim stvarima. Brini o svom strahu. Nemoj da se plasis da mi se pokazes, budi ono sto si ti i samo ti,kada si potpuno sam, kada si potpuno slobodan i srecan...jer samo to zelim da budes kada si sa mnom-svoj,slobodan i srecan...

3 comments:

  1. Lepo draga moja. Samo, da bi ljudi bili slobodni pred drugima, prvo treba da nauče da budu slobodni sami sa sobom. ;) Grlim te.

    ReplyDelete
  2. "ali tvoja dusa me privlaci kao sto me privlaci divlji vetar,slobodne ptice i razbacani oblaci" - savršeno. No često se od ovog osjećaja formiraju zavezana krila, kako si i sama rekla, umjesto slobode i sreće. Pozdrav.

    ReplyDelete
  3. Kao da citima pismo iz filma *Notebook* mog omiljenog filma. Ovo je nesto najjjljubavnije sto sam procitala. Odusevljena sam draga! ;)

    ReplyDelete