10.22.2012

Teorija umerenosti(kompromisa)

Teorija umerenosti-
Ni jedna pojava ne bi trebalo da dodje do stanja krajnosti,vec bi trebalo postojanje svega da se zasniva na umerenosti svih suprotnosti,odnosno na polovini njihovih vrednosti. Ukoliko dodje do krajnosti u vecini slucajeva dolazi do prestanka postojanja stvari koja je dostigla pomenuto stanje,ili se pri dolasku do krajnosti dolazi do kraja tog stanja pa se samim tim krece ponovni proces i put ka kraju suprotne vrednosti datoj.

Sta mislite o mojoj novoj teoriji? Mozda ona postoji u nekoj drugoj knjizi,mozda u obliku daoizma,kao srednjeg puta,ali sta dosada u busu uradi coveku,vidite li?

2 comments:

  1. Meni je poprilično logična, ne moraš je nazivati teorijom. I mislim da postoji otkad je sveta i veka, samo što niko nije pisao o tome. :*

    Fazon, ako padneš najniže što se pasti može, onda možeš samo ići u jednom smeru - gore. Ili, kad postaneš najgori što možeš, ne možeš više ništa učini da pokvariš stvar, možeš se samo popraviti. Postojanje svega na umerenosti svih suprotnosti je idealno stanje stvari, jer omogućava najveću slobodu postojanja, odnosno, imaš izbor da kreneš u jednom ili drugom pravcu. Tako. Bravo! :)

    ReplyDelete
  2. Ma to sam samo bila pod uticajem silnih teorija u menadžmentu,politici,psihologiji,i onda sam tako i ja pokušala da napravim jednu definiciju i da očekujem još nekog zamišljenika,kao što sam ja, da mi iskritikuje teoriju kako bih ja mogla da je dopunjavam i tako...kako to već ide u životu pravih teoretičara i naučnika....a šta su oni no obični ljudi koji su se tako zamislili i pokušali da izraze svoje misli,zar ne? :) I da,hvala na podršci :D ;*

    ReplyDelete